SINT EN PIET BIJ GEZIN IN HAAKSBERGEN, 5-12-2008

Op 5 december trok Sinterklaas over de soms nog besneeuwde wegen door Haaksbergen, samen met zijn Pieten om een aantal gezinnen te bezoeken. Met veel enthousiasme werd de Goed Heiligman in de gezinnen ontvangen. Er werden volop liedjes voor hem en zijn knechten gezongen en ook de volwassenen zongen met plezier mee.

Sinterklaas deed dit, omdat hij het werk van de Stichting Hulp aan Sri lanka erg mooi, maar ook heel belangrijk vindt. De Zwarte Pieten lieten overal pakjes achter voor de mensen die zij bezochten. Maar de mensen deden ook wat terug. Iedereen die bezocht werd, deed een gift aan Sinterklaas. De dierbare Sint nam deze gift niet mee naar Spanje. Hij schonk de giften aan de Stichting Hulp aan Sri Lanka. Sinterklaas was diep ontroerd, toen hij aan het einde van alle bezoeken samen met zijn Zwarte Pieten ontdekte, dat de mensen in Haaksbergen samen 1.500,- hadden geschonken, uit dankbaarheid voor het bezoek, maar vooral om de arme bevolking op Sri Lanka te kunnen helpen.

Sinterklaas kondigde voor zijn vertrek naar het warme Spanje aan, graag terug te komen bij de bevolking in Haaksbergen. Zij dragen immers het werk van de stichting een warm hart toe. Hij bedankt alle gulle gevers voor de hartelijke ontvangst en hun gift voor het goede doel.